Cam Balkon Neden Açılmaz

Cam Balkon Neden Açılmaz

21 june

Kullanıma bağlı nedenler


Firmamızın tecrübelerine göre; yeni uygulamaların yaklaşık %40’ında kullanım hataları göze çarpmaktadır. Montajdan sonra müşterilere kullanım anlatılmasına rağmen ilk birkaç kullanımda sıkıntılar yaşanabiliyor. Tavsiyemiz montaj personelini dinledikten ve izledikten sonra bir kere de sistemi kendinizin çalıştırması yönündedir. Sonrasında silikonların kuruması için ürünü 2 gün kullanamayacaksınız…


Arızaya bağlı nedenler


Her kanadın tekerleği çıkış yuvasına göre ayarlanır. Tekerleklerden biri gevşedi ve yer değiştirdi ise; kanat açılmaz. Tekerlek ayarı yeniden yapılmalı ve düzgün bir şekilde sıkılmalıdır.

Tekerlek kırılmış olabilir. Bu durumda tek çare tekerleği değiştirmek olacaktır.

Kanat aşağıya doğru sarkmış olabilir. Bu durumda ayar gereklidir.

Kanat fazla yukarıda olabilir; bu durumda yine ayar gereklidir.

Kasa profili ince ve kalitesiz olduğundan dönme yapmış olabilir; bu durumda hem açıp kapama hem de sürme işlemleri zorlaşır. Tamirden ziyade değişim en doğru çözüm olacaktır.

Plastik milli tekerlek kullanılmış olabilir… Plastik miller zamanla eğrilir ve kanatlar zor açılır. Tekerlekleri çelik olanlarla değiştirmek çözüm için yeterli olacaktır.

Metal tekerlekler zamanla paslanma yapabilir. Paslanmaya bağlı olarak rulmanlar özelliklerini yitirebilirler. Bunu önlemek için tekerleklere ayda bir Wd40 gibi yağ sökücüler sıkmak gerekir. Ama iş o noktaya geldi ise; yapacak tek şey yine tekerlekleri değiştirmek olacaktır.

Kasanın içinde aşırı pislik birikmiş olabilir. Pislikleri bir boya fırçası ile tekerlek çıkışlarında toplayıp elektrikli süpürge ile çekmelisiniz. Daha sonra raya Wd40 sıkabilirsiniz. Kanatlar rayda çok daha rahat hareket edecektir.